Onderwatervoetbal

Onderwatervoetbal is in 2017 geïntroduceerd bij Aqua Delfia. Evenals onderwaterhockey wordt dit spel ook op de bodem van het zwembad gespeeld, alleen dan wél met perslucht, je hebt hier dus een duikbrevet voor nodig. De bal is gevuld met zout water waardoor deze langzaam zinkt. Twee teams van drie spelers met maximaal twee wisselspelers proberen de bal met de blote voeten bij elkaar in het doel te "duwen", want schieten zoals boven water lukt niet onder water. De wedstrijden duren slechts vijf minuten, maar dat is lang genoeg om erg vermoeid te raken met die zware duikuitrusting die je mee moet slepen. De uitrusting is zwaar omdat er veel lood in de gordel moet om op de bodem te kunnen lopen (soms wel 15kg). Erg snel rennen gaat uiteraard ook niet, dus door tactische afspraken en goed teamspel moet je je tegenstanders te slim af proberen te zijn.

De voetballers van Aqua Delfia hebben zichzelf deze sport zeer snel eigen gemaakt. In 2017 werd het eerste Aqua Delfia onderwatervoetbalteam meteen 3de op het Nederlands kampioenschap. In 2018 deden er twee teams van Aqua Delfia mee aan het Nederlands kampioenschap, waarvan één team Nederlands kampioen is geworden! In 2019 werd het kampioenschap daarom door Aqua Delfia in het Kerkpolder zwembad georganiseerd. Tijdens dit kampioenschap hebben ze de titel succesvol verdedigd, waardoor het de volgende NK (zodra het weer kan na Covid-19) weer bij Aqua Delfia gehouden zal worden.

Meedoen?!

Als je in bezit bent van een duikbrevet en het lijkt je leuk om naast (of in plaats van) duiken eens mee te spelen, meld je dan aan via bestuur@aquadelfia.nl en kom gezellig langs om eens per maand een potje mee te doen. Lees wel de onderwatervoetbal procedure goed door!

NK OWV 2019

Het NK onderwatervoetbal 2019 werd georganiseerd door Aqua Delfia in het Kerkpolder zwembad in Delft. Er deden twee teams van Aqua Delfia mee. Team Aqua Delfia 1 heeft de titel verdedigt en werd voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioen. Team Aqua Delfia 2 behaalde de derde plaats.

NK OWV 2018

Op zondag 25 november 2018 is Aqua Delfia eerste geworden op het NK Onderwatervoetbal! Het kampioenschap werd georganiseerd door duikvereniging de Guppen en vond plaats in zwembad De Waterkanten te Lisse.

NK OWV 2017

Het Nederlands Kampioenschap Onderwatervoetbal werd op 10 december 2017 gehouden in zwembad Het Wedde in Voorschoten. Het kampioenschap werd georganiseerd door de winnaar van vorig jaar: de Voorschotense Duikvereniging Palmare. Het eerste voetbal team van Aqua Delfia behaalde de derde plaats op het NK